ویتامینه کردن:

موهایی که ازهر گونه مواد شیمیایی استفاده می کنند٬ برای  جلوگیری از آسیب به آنها ٬ باید به صورت مداوم موها را ویتامینه به همراه ماساژ کرد.

موهاى رنگ شده بیشتر مستعد و در معرض آسیب هستند. براى نگهدارى از موهاى رنگ شده باید

نکاتى را رعایت کرد٬ تا از آسیب پذیرى آنها  جلوگیری شود.   

متاسفانه اکثرخانم های ایرانی زمانی که موهایشان ریزش کرد٬ و شکننده شد به این فکر می افتند

که باید موهایشان را ویتامینه کنند. همانطور که قبلا هم اشاره کردم سعی کنید از آسیب رسیدن به موهایتان پیشگیری کنید .

ماسک ها و تقویت کننده های فراوانی در بازار موجود است که هر کدام برای کار خاصی ساخته

شده اند ٬ از ویتامینه های مر غوب می توان ٬ ماسک های اسکالا ٬ لورآل ٬ ولا و... نام برد که

بسته به نوع موهایتان (خشک ٬ نازک و شکننده و...) می توانید آنها را خریداری کنید.

طرز مصرف ویتامینه های مو٬ حدودا شبیه هم می باشد ٬ روی موهای شامپو شده نم دار زده و

ریشه های مو را ماساژ دهید و بعد از مکث 15-30 دقیقه ای آن را از روی موها شسته و هیچ چیز

دیگری به موها نمیزنیم .    

             

 میوه ها به دلیل دارا بودن املاح و موادمعدنى تأثیر بسزایى را در سلامت بدن، پوست و مو ایفا مى کنند.
 در اینجا به چند نوع ماسک و ویتامینه اشاره کرده امکه مواد تشکیل دهنده آن معمولا در همه خانه ها
 پیدا می شود ٬امیدوارم مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.

 

روش بدون دردسر ویتامینه کردن مو در منزل

 

بدون دادن هزینه بالا و گزاف به راحتی با این شیوه در منزل موهای خود را ویتامینه کنید در سالن‌های آرایش میتواند برعکس به موهایتان آسیب برساند پس چه بهتر این کار را در منزل و به شیوه طبیعی انجام دهید.

 

آموزش ویتامینه کردن مو در منزل

 

می‌توانید با هزینه اندکی موهای‌تان را در خانه خودتان ویتامینه و تقویت کنید. برای این کار نیاز به عسل طبیعی و خالص و ژل آووکادو دارید.

روش تهیه: برای تهیه این ماسک ویتامینه مو به یک میوه آووکادوی رسیده احتیاج دارید. باید ژله آووکادو را از آن خارج کنید. میوه را ببرید و ژله سفیدرنگ وسط میوه را درون ظرفی بریزید و ۲ قاشق عسل به آن اضافه کنید. تازه بودن ژله آووکادو برای کسب نتیجه بهتر توصیه می‌شود.

 

موارد مصرف: این ماسک را با کمک یک فرچه نرم روی موها، ساقه و ریشه موها ماساژ دهید و پوست سرتان را به خوبی با این ژل آغشته کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه این ژل روی موهای‌تان باقی بماند. بعد از شست‌وشو موهای‌تان را با شانه چوبی به خوبی شانه بزنید.

 



با اصول اولیه رنگ مو آشنا شوید

tone: نشانگر گرم یا سرد بودن رنگ است. رنگ های گرم (هایلایت کننده ها) قرمز، نارنجی و زرد هستند. رنگهای سرد خاکستری، آبی، سبز و بنفش هستند.

level (سطح): درجه روشن کننده تیرگی یا روشنی یک رنگ را نشان می دهد . هر رنگی می تواند از رنگ روشن تر یا تیره تر ساخته شود. بنابراین تغییر درجه می تواند با اضافه کردن یک رنگ تیره و یا روشن انجام شود. رنگ های مو، هم طبیعی و هم مصنوعی، بین درجه ۱تا ۱۰ طبقه بندی می شوند. ۱ نشان دهنده رنگ سیاه و ۱۰ نشان دهنده روشن ترین بلوند می باشد.

رنگدانه مو : رنگدانه مو ملانین نامیده می شود و مسئول حفظ رنگ موی شماست. دو نوع ملانین در موی شما یافت می شود. emplaning ، معمول ترین نوع می باشد و سایه های قهوه ای تا مشکی به مو می دهد. phaeomelanin که تونهای بلوند و زرد و حنایی و قرمزرنگ را به مو میدهد. نبود رنگدانه تولید رنگ سفید (خاکستری) می کند.

درجات رنگ مو :۱- سیاه، ۲- قهوه ای خیلی تیره، ۳- قهوه ای تیره، ۴- قهوه ای، ۵- قهوه ای متوسط، ۶- قهوه ای روشن، ۷- بلوند تیره، ۸- بلوند متوسط ، ۹- بلوند روشن، ۱۰- بلوند پلاتینی روشن.

البته ۱۱و ۱۲ هم در بعضی کاتالوگها وجود دارد که این رنگها در ترکیب با این رنگهای اصلی برای روشن کنندگی فوق العاده زیاد کاربرد دارد. شماره های بعد از ممیز نشانگر ترکیب رنگ اصلی با رنگهای فرعی هستند. مثلا ۱/۲و۱/۱و۱/۳ برای دانستن بیشتر این مطالب نیاز به آموزش کاتالوگ خواندن دارید و در صورت نیاز شما ما به شما آموزش حرفه ای آن را خواهیم داد.

توجه داشته باشید که هنگام انتخاب رنگ مو پایه ی موی خود فرد نیز بسیار مهم است . رنگهایی که بر روی کاتالوگها می بینید همه بر روی موهای دکلره شده امتحان شده است حتی مشکی پر کلاغی . بنابراین یک فرد آسیایی با پایه ی رنگ تیره هرگز توقع نداشته باشد که رنگ انتخابی بر روی موهایش دقیقا همان رفله را ایجاد کند. اگر دقیقا همان رنگ و رفله را می خواهید موهای شما نیاز به دکلره یا رنگ مو آن هم در چند مرحله است . موهای اروپایی ها به علت اینکه پایه ی روشن دارند تقریبا از پایه ی پنج به بالا رنگ مو همان رفله را ایجاد می کند. اگر دقت کرده باشید در خانم هایی که موهای سفید بیشتری دارند رفله ی رنگ انتخابی بسیار نزدیک به رنگ کاتالوگ مو است نسبت به خانمی که رنگ موی مشکی یا قهوه ای سیر دارد.

نمایندگی رنگها
n
natural
طبیعی


a
ash
خاکستری


c
cindery
دودی

g
gold
طلایی

m
matt
زیتونی

b
beige
بژ،قهوه ای مایل به زرد و خاکستری

r
red
قرمز – بلوطی

rf
red fire
قرمز آتشین

v
violet

بنفش یا شرابی

w
warm
گرم برزیلی یا موکا

k
cupper
مسی

bl
blond light
بلوند روشن ویژه

rl
red light
قرمز روشن – مسی طلایی

re
red
مسی بنفش یاماهاگونی

nf
natural full
فوق طبیعی

 

سری جدید رنگها
rfe
قرمز آتشین خالص- قرمز مسی

s
ماسه ای

pl
روشن با تن آفتابی

ps
روشن با تن ماسه ای

pg
روشن با تن طلایی

pb
روشن رو به بژ

بنابر این رنگها در پایه های ۱ تا ده می توانند وجود اشته باشند. بعضی از رنگها فقط در چند پایه ی روشن وجود دارند. این موارد بر حسب سلیقه ی کارخانه ی تولید کننده متفاوت است.

نحوه ی استفاده از اکسیدان در پایه های متفاوت:
برای پایه ی مو از ۱ تا ۴ از اکسیدان ۶% یا همان اکسیدان شماره ی ۱ استفاده می کنیم.

برای پایه ی مو از ۵ تا ۱۰ اکسیدان شماره ی ۹% یا اکسیدان شماره ی ۲ استفاده می کنیم .

اکسیدان شماره ی ۳ یا ۱۲% مخصوص دکلره است . ولی در رنگهای بالا یعنی پایه ی ۹ و ۱۰ هم می توانیم استفاده کنیم. ( در رنگ مو زیاد توصیه نمی شود )

انتخاب رنگ‌موی مناسب
یافتن رنگ‌موی مناسب ساده نیست انتخاب رنگ دلخواه از روی کاتالوگ رنگ فروشگاه و خریداری آن اقدامی نادرست است. رنگ‌مو را با توجه به رنگ طبیعی مو، رنگ چشم و پوست خود انتخاب کنید. رنگی که می‌بینید حاصل بازتاب نور از روی رنگدانه‌های رنگ‌شده است. بنابراین، یک رنگ یکسان روی موهای مختلف متفاوت است. رنگ موی سیاه، نور کمی را منعکس می‌کند و این درست برخلاف عملکرد رنگ موی بور است. رنگ درجة ده مو را روشن و درجة یک آن را تیره می‌کند.

وقتی که رنگ موهای خود را روشن می‌کنید، هالة گرمی از رنگ‌های زرد و قرمز دور شما دیده می‌شود. به یاد داشته باشید که ترکیب رنگ‌های زرد و قرمز، رنگ نارنجی را تولید خواهد کرد، نه رنگ دلخواه شما را پس بهتر است از یک آرایشگر برای روشن کردن موهای خود استفاده کنید که رنگ کار حرفه ای باشد او می تواند با ترکیب یک با چند رنگ رنگ دلخواه شما را ساخته و بدست آورد.

بهترین رنگ‌ها برای کسانی که پوست گندمگون و برنزه دارند رنگ‌های شیری، گل‌بهی، مسی، کرم نخودی، قهوه‌ای، زرد سوخته، قهوه‌ای مایل به قرمز، قهوه‌ای مایل به طلایی، و رنگ‌های آبی، سبزآبی، فندقی، عسلی، سبز کاهویی و زرد است. برای چشم‌های کهربایی یا به رنگ قهوه، رنگ‌موهای طلایی با های‌لایت قرمز، قهوه‌ای طلایی، قهوه‌ای عسلی، فندقی، مسی و قهوه‌ای سوخته مناسب است.

در مورد پوست‌های روشن، های‌لایت آبی‌قرمز و برای پوست‌های صورتی و سرخ، رنگ کرم گلی، زیتونی تیره و قهوه‌ای تیره با سایة آبنوسی جلوة خاصی ایجاد خواهد کرد. برای چشم‌های آبی روشن، آبی خاکستری، آبی تیره، سبز تیره، قهوه‌ای و مشکی، بهترین رنگ‌مو ارغوانی با های‌لایت شرابی، پلاتینی، خاکستری، قهوه‌ای، قهوه‌ای تیره، مشکی و شیری است.

انتخاب رنگ‌مو به مرغوبیت رنگ، سلیقه و خواستة شما و مدت زمانی که می‌خواهید آن رنگ روی موهایتان باقی بماند بستگی دارد. اغلب زنان از رنگ‌های تیره شروع می‌کنند و هر بار، رنگ یک درجه روشن‌تر از قبل را برمی‌گزینند. اگر رنگ‌موی انتخابی موهای سفید شما را پوشش نمی‌دهد، از رنگ مرغوب‌تر و یک درجه بالاتر از رنگ موی اصلی خود استفاده کنید. یا برای پوشش موهای سفید بهتر است از سیستم مردانساژ مو استفاده نمائید و برای این کار حتما به یک آرایشگر خبره نیاز دارید. ما به شما توصیه می کنیم که اگر به طول متناوب موهایتان را رنگ میکنید حتما از رنگهای بدون آمونیاک استفاده نمائید. همه ما می دانیم که پوست سر بهترین منبع جذب انواع ویتامینها، مواد شیمیایی و… می باشد و اگر ما به طور متناوب مواد شیمیایی را روی سر خود بگذاریم سریعا این مواد جذب خون می شوند و کم کم تاثیر نامطلوب خود را به روی بدن ما به جا گذاشته و در بعضی اوقات ایجاد حساسیت در پوست صورت و اطراف چشمها و ابروها به شدت متورم و قرمز می شود. (این همان مسمومیت خون به واسطه آمونیاک و مواد سمی است) که وارد خون شده است. پس بهتر است برای زیبایی خود و حفظ سلامتی خود ارزش قائل شویم و از رنگها و مواد آرایشی و بهداشتی مرغوب و استاندارد و اصل استفاده نمائیم.

چرخه رنگ
اگر شما چرخه رنگ را بشناسید رنگ کردن برایتان آسان تر خواهد شد . ممکن است به نظرتان عجیب برسد که موهای شما ترکیبی از سه رنگ است: قرمز ، زرد ، آبی. اینها رنگ های اصلی هستند. رنگ های ثانویه ، نارنجی، سبز و بنفش هستند. که از ترکیب رنگهای اصلی بدست آمدند.

یکی از عناصر و عوامل مهم رنگ کردن مو تعیین رنگدانه زیرین موی شماست. وقتی که شما رنگی را انتخاب می کنید و بر روی موهایتان می گذارید امکان دارد به خاطر رنگدانه زیرین در موی شما، همان رنگ دلخواه بدست نیاید.

اگر شما نگاهی به چرخه در رنگ بیاندازید یک رنگ مخالف برای هر رنگ وجود دارد یعنی اگر موی شما نارنجی باشد رنگ سبز باعث می شود که موی شما قهوه ای شود یا اگر موی شما یک تون tone زرد دارد رنگ بنفش آن رنگ را از بین خواهد برد. پس حالا شما خنثی کننده های رنگ را نیز شناختید.

رنگ زیرین + رنگ مصنوعی = رنگ نهایی
نحوه رنگ کردن مو در مورد خانمها و آقایان اختلافی با یکدیگر ندارد و در واقع یک روند مشترک برای آنها وجود دارد. در واقع رنگ کردن مو به دو دلیل صورت میگیرد. یا اینکه هدف پوشاندن سفیدی موهاست که بیشتر در مورد آقایان صادق است و یا با هدف تغییر رنگ موهاست که بیشتر در مورد خانمها رخ میدهد. رنگ موها دارای دو نوع ترکیب هستند یک نوع موقتی بوده و با یکبار شستشو از بین می روند که عمدتا” توسط خانمها برای مراسمها استفاده میشود. این نوع رنگها به صورت اسپری و یا شامپو رنگ موجود هستند و دوام ندارند. اما اگر هدف رنگ کردن مو حفظ رنگ برای اقلا” چهار هفته متوالی باشد رنگ موی دایمی نیاز دارید. این نوع رنگ موها در واقع با موی سر شما واکنش شیمیایی داده و روی آن می مانند و با شستشو هم پاک نمیشوند اگرچه تدریجا” کم رنگ خواهند شد. رنگ کردن موها دارای روندی ساده است که با مرور کردن آن دردسر کمتری برای رنگ کردن موهای خود خواهید داشت:

۱رنگ موی شما اگر با هدف رنگ کردن موهای سفید شده تهیه میشود بهتر است با سن و رنگ موی طبیعی شما سازگار باشد. مثلا” اگر موهای شما مشکی هستند بهتر است از رنگ موی n2 استفاده نمایید. به سن خود هم توجه کنید هیچ کس باور نخواهد کرد که شما در سن ۶۰ سالگی موهایی پرکلاغی داشته باشید! بهترین رنگ مو برای رنگ کردن موهای سفید شده در صورتیکه رنگ اصلی موهای شما مشکی و یا قهوه ای پر رنگ بوده باشد رنگ n2 و رنگ n3 است. این کدها درجه بندی رنگ هستند و ربطی به مارک سازنده ندارند. استفاده از رنگ مشکی n1 به دلیل اینکه کاملا” واضح است که رنگ موی شما مصنوعی است توصیه نمیشود.

۲- رنگ موی شما با اکسیدان فقط در زمان کمتری رنگ خواهد شد. پس اکسیدان هدفی جز تسریع روند و کوتاه کردن زمان رنگ شدن ندارد. بنابراین در مصرف آن زیاده روی نکنید. حدود دو قسمت رنگ با یک قسمت اکسیدان کافی است. افزودن زیاد اکسیدان موجب جریان پیدا کردن رنگ روی پوست شما و همچنین کم دوام بودن رنگ خواهد شد و به سرعت با شستشو پاک میشود. اگر میخواهید رنگ موی شما با گذشت زمان قرمز به نظر نرسد از اکسیدان ضد قرمزی استفاده نمایید. این اکسیدانها باعث میشوند که رنگ مشکی و یا قهوه ای که شما استفاده کرده اید با گذشت زمان قرمز نشوند. اگر موهای خود را بلوندو یا لایت می کنید اکسیدان معمولی توصیه میشود. اکسیدانها معمولا با درصدهای مختلف عرضه میشوند مثلا اکسیدان ۶ درصد و یا اکسیدان ۹ درصد. واضح است که حجم کمتری از اکسیدان ۹ درصد توان سرعت بخشیدن به رنگ شدن موهای شما را دارد و به دلیل آنکه اکسیدان کمتری هم مصرف کرده اید رنگ مو بر روی پوست شما شره نخواهد کرد.

۳قبل از رنگ کردن رنگ و اکسیدان را به نسبت حدود دو قسمت رنگ و یک قسمت اکسیدان خوب مخلوط کنید.

۴بر روی پیشانی و کنار گوشهای خود وازلین ویا کرم چربی بمالید تا بعدا” دچار رنگ شدگی روی پوست خود نشوید. اگر رنگ موی شما مشکی باشد این مورد اهمیت بیشتری دارد.

۵- رنگ موی خود را با یک قلم مو کاملا” بر روی موهای خود آغشته سازید. در نواحی نزدیک به پوست رنگ کمتری بزنید چون رنگ تحت وزن خود و گرمای بدن شما شره خواهد کرد و پایین خواهد آمد.با قلم مو رنگ مو را به سمت بالا بکشید تا همه جوانب موهای شما آغشته به رنگ شود.

۶- برای رنگ کردن کامل موها، همیشه از پشت سر شروع کنید و موها را تا دو سانتیمتر مانده به ریشه به رنگ آغشته کرده، ۳۰ دقیقه صبر کنید و ده دقیقه آخر رنگ را به ریشه موها بزنید. رنگ کردن ریشه را از جلوی سر شروع کنید.

برای رنگ کردن ریشه موهای سفید، همیشه از جلوی سر شروع کنید و برای موهایی که سفیدی ندارند و یا کمتر دارند از پشت سر شروع به رنگ کردن کنید.

برای تجدید رنگ موهایی که قبلا رنگ شده اند ، هرگز رنگ را به تمام موها نزنید و از قسمت رویش مو تا مرز بین رنگ طبیعی مو و رنگ قبلی رنگ را آغشته کنید.

۷- موهای خود را با شامپوهای مخصوص موها رنگ شده بشویید. این شامپوها دارای ترکیباتی سیلیکونی هستند که برای شستشوی بار اول موهای رنگ شده مناسبند. شامپوی عادی شما هم بهتر است خنثی باشد تا رنگ موی شما دوام بیشتری یابد.

۸-موهای شما بعد از رنگ کردن کمی خشن میشوند برای حل این مشکل یا از شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده در نوبت اول شستشو استفاده کنید و یا از نرم کننده کمک بگیرید. در هر صورت اگر شما از شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده استفاده میکنید نیازی به نرم کننده نخواهد بود.

۹- رنگ‌مو را روی پوست سر نمالید و سعی کنید کمی از ریشه فاصله داشته باشد. اگر رنگ‌مو روی پوست صورت پخش شد، برای تمیز کردن آن از پودر بچه استفاده کنید

۱۰- از رنگ کردن مو در زمان بارداری خودداری کنید. ترکیبات شیمیایی رنگ‌مو آثار نامطلوبی بر جنین می‌گذارد. مگر آنکه شما بخواهید برای تنوع موهایتان را مش کنید. مش با کلاه هیچ ضرری برای زنان باردار ندارد. زیرا بواسطه کلاه و فویل و لوازم جانبی دیگر مواد هیچگاه به پوست سر برخورد نخواهد کرد و همیشه برای مش کردن معمولا نیم تا ۱ سانتیمتر فاصله تا ریشه مو رعایت می شود.

۱۱- از رنگ کردن مداوم مو با درجات مختلف و رنگ‌های گوناگون بپرهیزید. زیرا موهایتان بواسطه رنگ کردن زیاد خشک و کدر و بدحالت می شود و زیبایی خود را از دست می دهد. پیشنهاد ما برای رنگ کردن ما در سال نهایتا ۴ مرتبه در هر فصل میباشد. مگر آنکه رشد ریشه با موهای سفید داشته باشید که در آنصورت بهتر است هرماه فقط قسمتهای رشد کرده را رنگ نمائید.

۱۲- رنگ‌های دایمی یا رنگ‌های طبیعی، رنگ‌دانه‌‌های مو را کاملا تغییر می‌دهند. مدت دوام این رنگ‌ها، دو ماه است. ریشه‌های مو را هم باید هر پنج هفته یک بار رنگ کرد. برای رنگ‌های دایمی باید از اکسیدان و پودر دکلره استفاده کرد. رنگ‌های موقتی به شکل شامپو یا ژل و کف هستند و نیازی به اکسیدان ندارند. این رنگ‌ها پس از شش تا هشت بار شامپو کردن از بین می‌روند.

۱۳- دو روز قبل از آغاز رنگ‌آمیزی، مقداری از رنگ را پشت گوش خود بمالید تا مطمئن شوید نسبت به رنگ آلرژی ندارید. سپس دستورالعمل داخل قوطی رنگ را کاملا بخوانید و اجرا کنید. به مدت زمان مکث رنگ روی مو و مقدار اکسیدان مورد نیاز در دستورالعمل قید شده، احترام گذاشته و حتما در هنگام رنگ‌آمیزی از دستکش استفاده کنید.

۱۴- در صورتی که ۵۰ درصد از موهای شما سفید شده است، نمی‌توانید از رنگ‌های موقتی و فانتزی استفاده کنید. تنها رنگ‌های دایمی و اصلی، سفیدی موهای شما را پوشش می‌دهند.

۱۵- برای داشتن رنگ مناسب یا به دست آوردن بعضی رنگ‌ها مثل اکواژ یا مسی روی موهای تیره، باید از مواد دکلره استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم این کار را به تنهایی انجام ندهید و حتما از یک آرایشگر کمک بگیرید.

۱۶- فرقی نمی‌کند، چه یک رنگ دایمی می‌گذارید و چه یک رنگ موقتی، به هر حال بین دفعات رنگ‌آمیزی فاصله زمانی شش هفته تا دو ماه را رعایت کنید. در صورتی که پشت سر هم موهایتان را رنگ کنید، به این خیال که رنگ آنها شفاف‌تر و زیباتر شود، متاسفانه تنها موهایتان را از بین می‌برید. در صورتی که موهای شما آسیب دید، تنها دو راه حل دارید: یا صبر کنید تا مو رشد کرده و موهای رنگ‌شده و آسیب‌دیده را کوتاه کنید، یا نزد یک آرایشگر حرفه‌ای بروید تا به شما کمک کند.

۱۷- رنگ‌دانه‌های طبیعی مو به موهای شما درخشش می‌دهند و جلوی صدمات خارجی را می‌گیرند. حنا قدرت پوشش‌دهی فوق‌العاده‌ای دارد ولی در صورتی که مو آسیب ببیند یا رنگ مورد دلخواه به دست نیاید، کاری نمی‌توان کرد؛ حتی نمی‌توان روی آن یک رنگ دایمی گذاشت. در این صورت باید به یک آرایشگر حرفه‌ای مراجعه کنید تا با مواد دکوپاژ که یک دکلره قوی است، رنگ را از روی موهایتان پاک کند.

۱۸- برای آنکه نتیجه، مورد دلخواه شما باشد، باید به بعضی قوانین احترام بگذارید. در صورتی که سابقا موهایتان را دکلره کرده‌اید، روی آن یک رنگ تیره نگذارید؛ چون در این صورت دیگر نمی‌توانید رنگ آن را روشن کنید؛ دکلره مجدد نیز موهایتان را می‌سوزاند. هرگز از مخلوط رنگی که سابقا درست کرده‌اید، برای رنگ‌آمیزی دفعه بعد استفاده نکنید. رنگ‌ها را با هم مخلوط نکنید مگر آنکه از یک خانواده باشند.

۱۹- برای رنگ کردن پایین مو ها که کمرنگ شده اند از همان رنگ معمولی استفاده کنید فقط برای نوک موها که دارای خلل و فرج می باشند تا رنگ را در خود نگه دارد از یک درجه تیره تر با مقداری رنگ طلایی یا زرد که رنگ روشن به مو میدهد استفاده کنید

۲۰- برای انتهای موها که رنگ نمیگیرند باید قبل از گذاشتن رنگ این منافذ از رنگ پر شوند . رنگ مورد نظرتان را و یا رنگ یک درجه تیره تر را انتخاب و بدون اکسیدان آن را بر روی نوک موهایتان بگذارید. سپس موها راخشک کنید. بعد رنگ ها را طبق معمول بر روی مو ها بگذارید تا رنگ تثبیت شود.

۲۱- وقتی موی بلوند در اثر مواد شیمیایی موجود در استخر شنا سبز می شود با استفاده ازرنگهای گرم (قرمز یا طلایی) این مشکل بر طرف می شود. همچنین شما می توانید از شامپوهای براق کننده و شفاف کننده هم استفاده نمایید.

۲۲- وقتی که موی فعلی تان از رنگی که انتخاب کرده اید تیره تر است به یک دکلره کننده نیاز داریم تا رنگ قبلی را به سطح و درجه برابر با رنگ انتخابی برساند و رنگ دلخواه بدست بیاید.

۲۳- دکلره کننده ها طراحی شده اند تا رنگ مصنوعی و شیمیایی را از موهای شما پاک کنند. این دکلره کننده ها برای روشن کردن موهایی با رنگ طبیعی موثر نخواهند بود.

۲۴- وقتی که رنگ غالب مو سفید است از جایی که سفید ترین موها را دارد شروع کنید. رنگی با یک درجه تیره از رنگ مورد نظر تان استفاده کنید. به خاطر نبود رنگ در تارهای مو رنگی که می گذارید روشن تر به نظر می رسد.

۲۴- اگر موهای سفید شما خیلی زبر و مقاوم در برابر رنگ باشد شاید لازم باشد که قبل از رنگ کردن آنها را نرم کرد. به راهنمایی های سازندگان رنگها توجه کرده و همیشه قبل از گذاشتن رنگ موهایتان را خشک نمایید. رنگی که بر روی موی خیس یا مرطوب گذاشته شده باشد رقیق شده و نتیجه رنگ رضایت بخش نخواهد بود .

۲۵- برای موهای سفید مقاوم حاشیه سر اول این منطقه و این موها باید رنگ شوند و پس از اتمام رنگ کردن دوباره باید رنگ شوند. احتمالا یک تون تیره تر باید به این ناحیه و موهایش زده شود.

در نهایت سعی کنید مارک مناسبی از رنگ مو تهیه کنید که هم توسط مراجع بهداشتی تایید شده باشد و هم خیلی ارزان به نظر نرسد. هیچ ارزانی بی علت نیست!



فرق رنساژ و رنگساژ چیست؟

ترکیب رنگ ها و رنگساژ مو
همه ی رنساژ ها در اندازه و مقدار از فرمول کلی رنساژ تبعیت می کنند . مدت مکث رنساژ ده دقیقه است ولی اگر رنگساژ در پنج دقیقه هم جواب داد می توانیم مو را بشوییم . نحوه ی زدن رنگساژ بر روی کلاه مش یا بطور کلی بر مو مانند شامپو زدن است .
با ترکیب این رنگ ها خودتان به راحتی می توانید رنگساژ کنید:
ترکیب و فرمول رنگساژها
رنگساژ یخی (نقره ای) :
برای رنگساژ یخی موها را به آخرین درجه دکلره می رسانیم که دکلره را اینجا کاملاً توضیح دادیم بعد مقداری رنگ مو C10 به اضافه ۱/۳ روشن کننده (۰-۰۰) E20 به اضافه ۳ سانت واریاسون نقره ای (E13) و کمی اکسیدان شماره ۲را ترکیب و به مو می زنیم.
رنگساژ یخی (آبی) :
این رنگساژ کاملا همانند رنساژ یخی (نقره ای) است با این تفاوت که از واریاسیون آبی (ٍE14) و کمی اکسیدان شماره ۲استفاده می کنیم.
رنگساژ طلایی :
برای زساندن مو به این رنگساژ هم از رنگ موی G10 به اضافه ۳ سانت واریاسیون (E16) و کمی اکسیدان شماره ۲استفاده می کنیم.
رنگساژ زیتونی :
برای رنگساژ زیتونی از رنگ موی M10 به اضافه ۳ سانت واریاسیون سبز (E17) و کمی اکسیدان شماره ۲استفاده می کنیم.
رنگساژ کرم :
برای رنگساژ کرم هم می توانیم از رنگ موی C10 به اضافه روشن کننده ۹۰٫۰۱ به اضافه رنگ موی ۱۱٫۰ (N10) و کمی اکسیدان شماره ۲می زنیم.
رنگساژ زیتونی سیر :
به رساندن رنگ مو به این رنگ هم می توانید با ترکیب کردن رنگ M10 به اضافه رنگ ۹٫۱ به اضافه ۳ سانت واریاسیون سبز(E17) و کمی اکسیدان شماره ۲ ترکیب می کنیم.
*بعد از اتمام کار موها را با آب ولرم و کاندیشنر (نرم کننده) شستشو دهید.
* واریاسیون چیست ؟ واریاسیون ها رنگ های قوی هستند که به تنهایی مورد استفاده قرار نمی گیرند.بلکه برای ایجاد سایه های دلخواه و یا پوشاندن سایه های نا خواسته به مقدار کم با سایر رنگ ها مخلوط می گردند.
*همه رنگ ها قابل تر کیب با هم هستند .کرم روشن کننده E20 را می توان با همه رنگ ها ی دیگر مخلوط کرد و و رنگ های روشن تر بدست آوردو همچنین می توان آنها را به تنهایی با اکسیدان شماره ۱ برای روشن کردن ابرو ها و اکسیدان نمره ۲ برای روشن کردن موی سر استفاده نمود .
* پس از آماده نمودن رنگ مو بهتر است آن را بلافاصله استفاده نمایید.
*برای رنساژ کردن یک شماره تیره تر از پایه ی دکلره کار می کنید . مثلا اگر پایه ی دکلره به شش برسد رنساز پایه ی پنج استفاده می کنیم .
توجه : اگر بخواهیم شدت تن زیتونی و طلایی و دودی را زیاد کنیم از واریاسیون های مربوط استفاده می کنیم .

………….

چگونه دکلره و دکاپاژ کنیم؟

دکلره یا دکلراسیون به زبان ساده یعنی برداشتن رنگ مو؛ که مخلوطی است از پودر دکلره و اکسیدان ۱۲ که با هم مخلوط می کنیم تا غلظت آن به اندازه ماست شود و از پشت و پایین سر شروع به زدن کرده و همینطور به بالای سر رفته و زمان انتظار هم بستگی جنس و مقاومت مو دارد (معمولا ۲۰-۳۰ دقیقه)   که نتیجه ی آن پراکنده شدن و خارج کردن پیگمنت های طبیعی مو از ساختمان مو بوده و رنگ مو را روشن می شود. اگر بخواهیم موی طبیعی را بیشتر از چهار درجه روشن تر کنیم ابتدا باید موها را دکلره کنیم و بعد از آن رنگ انتخابی را استفاده کنیم.
* قبل از دکلوراسیون برای جلوگیری از آسیب به پوست ؛پوست اطراف صورت را چرب می کنیم.
اگر عمل دکلره بر روی موی رنگ شده انجام بگیرد به آن دکاپاژ می گویند .
پودرهای دکلره بسیار متنوع است و مارکهای مختلفی در بازار موجود است؛که به طور کلی  پودر های دکلره ار هر مارک به دو نوع تقسیم می شود :
۱-  پودر دکلره ی سفید که ضعیف تر عمل کرده و معمولا برای موهای حساس و نازک و رنگ شده استفاده می شود.
۲-  پودر دکلره ی آبی که قوی تر از پودر دکلره ی سفید بوده و برای موهای طبیعی و سالم کاربرد دارد.
معمولا اگر مو مشکی طبیعی ( در کل رنگ تیره ) بود از پودر آبی و اگر رنگ طبیعی مو روشن بود از دکلره ی ضعیف استفاده می کنیم.
* هنگام دکلره به طور مداوم مدام باید مو را کنترل کنید و مقاومت مو را بسنجید؛ اگر تکه ای از مو را جدا کردید و کشیدید اگر کش آمد بلافاصله باید مو رابشویید زیرا مو دیگر مقاومت ندارد و مکث بیشتر باعث سوختگی و پوسیدگی مو می شود.

و اما پایه های دکلره :
۱-      قرمز
۲-      قرمز نارنجی
۳-      نارنجی قرمز
۴-      نارنجی
هرگاه موها به هر یک از چهار رنگ بالا برسد می گوییم مو در حد دکلره ی ضعیف رنگ باز کرده و مو دیگر بیشتر از این مقاومت نداشته است . بنا براین
رنگهای انتخابی برای این پایه ها می تواند شامل قهوه ای متوسط ( پایه ی چهار ) بلوطی ، مسی ، آکاژو ، فندقی تیره و قهوه ای صدفی باشد .
۵-      نارنجی زرد
۶-      زرد نارنجی
۷-      زرد ( پایه ی زرد را پاستیل نیز می گویند )
به این سه پایه دکلره ی متوسط می گوید . رنگهای آکاژو ، قهوه ای روشن ، بلوند تیره ، رنگهای خاکستری پایه ی پنح و شش می تواند رنگهای انتخابی باشد.
۸-      زرد روشن
۹-      زرد خیلی روشن
۱۰-۱۱-۱۲-  پلاتینه تا سفید می باشد .
به این دو پایه دکلره ی قوی می گویند بلوند روشن . بلوند طلایی . بلوند خاکستری و بلوند زیتونی می تواند از رنگهای انتخابی باشد.
دکلره بر روی موهای طبیعی و غیر طبیعی :
۱-    اگر مو طبیعی باشد پس از دکلره از رنگ تیره به رنگ زرد خیلی روشن و تا پلاتینه تغییر می کند.
۲-   اگر قسمتی از موها رنگ شده باشد و یا دریچه های مو خیلی ریز باشد ممکن است پس از دکلره رنگ مو به قرمزی یا نارنجی بزند.
۳-   چنانچه مو قبلا به وسیله ی رنگهای گیاهی یا خضاب و حنا و رنگهای تیره ی شیمیایی  رنگ شده باشد ، دکلره به سختی انجام شده یعنی فقط به رنگ سبز می رساند.
برای دکلره ی کامل موی سر : مانند نحوه ی رنگ کردن مو عمل می کنیم با این تفاوت که به غیر از موهای کوتاه مانند کرنلی ، برای ساقه ی مو از اکسیدان ۹% و برای ریشه ی مو از اکسیدان ۶% استفاده می کنیم . بعد از عمل دکلره ی کامل رنساژ نمی کنیم بلکه مو را رنگ می کنیم. ویتامینه مو بعد از عمل دکلره هرگز فراموش نشود.
همپایه کردن چیست:
بر روی موی دکلره شده ی بلند انجام می شود . روی موی کرنلی اگر دکلره کنیم مشکلی پیش نمی آید ولی اگر مو بلند باشد دکلره بر روی موی خیلی بلند فرق دارد . موی خیلی بلند را در سه مرحله دکلره می کنیم . طول مو را به سه قسمت تقسیم می کنیم . اول تکه ی پائین بعد تکه ی بالا و بعد تکه ی بالاتر . یک تفاوت رنگ ایجاد می شود . بعد از عمل دکلره رنگی که می گذاریم باید مطابق قسمت تیره باشد .یعنی اگر دکلره به پایه ی هفت برسد از رنگ شماره ی شش استفاده می کنیم . برای دکلره ی رنگ شرابی باید حد اقل یک ساعت صبر کنیم تا مثلا به حد نارنجی زرد برسد بعد می توانیم از رنگ C4 استفاده کنیم .
چگونه موهایتان را روشن کنید ؟
می دانیم که با رنگ فقط تا سه درجه می توان رنگ مو را روشن کرد  که به این منظور از روش های مختلفی می توان برای روشن کردن مو استفاده کرد که در اینجا به آن می پردازیم  اولین روشی که می توان موها را روشن کرد استفاده از دکلره است؛دکلره  به عملی گفته می شود که نتیجه ی آن پراکنده کردن و خارج کردن پیگمنت های طبیعی مو ( منظور موی رنگ نشده است ) از ساختمان مو بوده و رنگ مو را روشن می شود.
چنانچه بخواهیم موی طبیعی را بیشتر از چهار درجه روشن ترکنیم ابتدا باید موها را دکلره کرده و بعد از آن رنگ انتخابی را استفاده نمایید.برای دکلره کردن به پودر دکلره و اکسیدان ۳ یا ۱۲% نیاز داریم ؛ما دو نوع پودر دکلره داریم :آبی و سفید ؛آبی نوع قوی از پودر دکلره هاست و سفید نوع ضعیف آن ؛سعی کنید از مارکهای معتبر و قابل اطمینان استفاده کنید تا موها آسیب کمتری ببینند .پایه ی دکلره از ۱ تا۱۰است که بنا بر مقاومت مو و مدت زمانی که روی مو می ماند و به اصطلاح رنگ باز می کنند که-
به ترتیب :۱-مشکی ۲-قرمز ۳-قرمز نارنجی ۴-نارنجی قرمز ۵-نارنجی زرد ۶-زرد نارنجی ۷-زرد ۸-زرد  روشن ۹-زرد خیلی روشن ۱۰-۱۱-۱۲ پلاتینه یا سفید است.
دقت کنید که پایه پلاتینه برابر است با سوختن و دمیج شدن کامل موها بنابراین آخرین درجه ی دکلره را همان پایه ۹ بدانید .مدت زمانی که مواد باید روی مو بماند روی سری متغیر و متفاوت است درواقع بستگی به مقاومت هر مویی دارد بنابراین برای اینکه به پایه ی دلخواه برسید باید کاملا حواس جمع باشید و مدام مقاوت موها را چک کنید تا مبادا آنها بسوزند.
یک روش برای تست مقاومت موها این است که موها را بکشید اگر حالت پوسیدگی نداشت یعنی هنوز مقاومت دارد و نباید به حالت پوسیدگی برسد.
همه این مراحل بر روی موهای رنگ شده را اصطلاحا دکوپاژ می گوییم.
برای دکلره یا دکوپاژ کردن هم مانند رنگ زدن از قانون ریشه و ساقه استفاده می کنیم چون همیشه ریشه ها تاثیر پذیرتر از ساقه هاهستند  بنابراین اول ساقه ها را  مواد می زنیم و بعد از آن ساقه ها را مواد می زنیم تا به پایه ی مورد نظر برسیم.
با درجه های دکلره آشنا شدیم لازم به ذکر است که برای مش باید از پایه ی۸  به بالا باشد و همینطور رنگهای انتخابی هم شماره ی ۸ به بالانیاز است.
نکته:هرچه رنگ  رنساژ روی مو بیشتر بماند مو تیره تر خواهد شد.
خیلی از خانم ها از دکلره می ترسند و همینطور مایلند تا موهای روشنی داشته باشند ؛آنها می توانند از دکو کرم استفاده کنند درواقع دکو کرم دکلره ی ضعیف است که البته قدرت دکلره را ندارد و نهایتا  تا پایه ی ۷ می رسد و به طبع آن آسیب کمتری هم به موها میزند روش استفاده ی آن هم همانند رنگ است که  با اکسیدان ۲ ترکیب کرده و استفاده میکنید و روش دیگر برای روشن کردن موها استفاده از رنگ۰۰۰ با اکسیدان ۳ یا ۱۲% است که این روش باعث می شود موها تا چند درجه روشن شود و رنگی که روی موها میگذارید بهتر خود را نشان دهد البته از رنگ ۰۰۰ برای مش استفاده نمی شود فقط برای هایلایت یا روشن کردن کل موها.
نحوه و ترتیب دکلره و رنگ کردن:مانند نحوه ی رنگ کردن مو عمل می کنیم با این تفاوت که برای موهای کوتاه برای ساقه ی مو از اکسیدان ۹% و برای ریشه ی مو از اکسیدان ۶% استفاده می کنیم . بعد از عمل دکلره ی کامل رنساژ نمی کنیم بلکه مو را رنگ می کنیم. ویتامینه مو بعد از عمل دکلره  فراموش نشود.موی خیلی بلند را در سه مرحله دکلره می کنیم . طول مو را به سه قسمت تقسیم می کنیم . اول تکه ی پائین بعد تکه ی بالا و بعد تکه ی بالاتر . یک تفاوت رنگ ایجاد می شود . بعد از عمل دکلره رنگی که می گذاریم باید مطابق قسمت تیره باشد .یعنی اگر دکلره به پایه ی هفت برسد از رنگ شماره ی شش استفاده می کنیم . برای دکلره ی رنگ شرابی باید حد اقل یک ساعت صبر کنیم تا مثلا به حد نارنجی زرد برسد بعد می توانیم از رنگ C4 استفاده کنیم .
نکته:چنانچه مو قبلا به وسیله ی رنگهای گیاهی یا  حنا و رنگهای تیره ی شیمیایی  رنگ شده باشد ، هنگام دکلره پیگمنتهای رنگی به سختی از ساختمان مو خارج می شوند و پیگمنتهای زد و آبی در موقع خروج با هم ترکیب شده ایجاد رنگ سبز پر طاووسی می کند.در این مورد معمولا از ریمور ها یا ا می توانید از پودر رنگ بر افاسور استفاده کنید .
تفاوت رنگساژ و رنساژ :وقتی کل موها را دکلره می کنیم و روی آن رنگ میگذاریم رااصطلاحا رنگساژ میگوییم و اما رنساژ برای زمانی هست که بخواهیم فقط قسمتهایی از مو را دکلره و رنک کنیم مثل مش.
های لایت:در این روش تکه های مو را با کلاه مش یا فویل با رنگ تا ۳درجه ویا با دکلره برای داشتن رنگ های خاص(قرمز،مسی،دودی،…) روشن می کنند.
لولایت:این کار عکس های لایت بوده و در موهای بلوند تکه هایی را با رنگ (شماره ۳یا۴)تیره می کنند،در این روش مو باید ۱سانت رشد ریشه داشته باشد واز سری رنگ های گرم مثل طلایی یا شکلاتی استفاده می شود.
سان لایت:همان طور که می بینید این اصطلاح به بلوند کردن(دکلره کردن) بیضی بالای سر(از رستنگاه تا تاج سر) که پهنای آن بسته به خاص شخص است گفته می شود.
مون لایت:این کار عکس سان لایت است و تکه زیریه مو بلوند شده و بیضی بالای سر تیره می شود.
هاف لایت:روشی پر طرفدار است که نوک موها را به شکل های مختلف(ردیفی،یکی در میان مثل مش)از ۳ تا ۱۰ سانت بلوند یا رنگهای فا نتزی در میاورند
مووی لایت:یک کار بسیار فانتزی است که مستطیل بالای سر را جدا کرده و دکلره می کنیم سپس به ۳ تا ۷ قسمت افقی تقسیم کرده و توسط رنگ های فانتزی هر تکه را جداگانه رنگ کرده و می شوییم که به شکل رنگین کمانی روی موها قرار می گیرد.

فرمول رنگساژ:
کرم دودی : C8 و ۱۰٫۰ با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
کرم چرک : ۹٫۱۶ مارک ویلا با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
کرم نخودی : ۱۰٫۱۳ ویلا با اکسیدان ۶ یــــا N8 با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹
نسکافه ای : ۸ شکلاتی با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
کنفی : C7 و بژ ۷ با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
ماسه ای : ۶٫۳۲ با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۷ دکلره
خاکی : N7 و کمی شکلاتی ۶ با اکسیدان ۶ رو پایه ی ۸-۹ دکلره
عروسکی : ۱۲٫۸ پادینا با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
پیازی : t10 با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
زیتونی دودی : C8 و m7 با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره

…………….

 رنساژ یعنی چی ؟
سایه انداختن از یک رنگ فانتزی روی موهای تمیز و روشن رو بهش میگن رنگساز یا رنساژ. حالا  بیاید
ببینیم یه مو رو چرا و چطور رنساژ کنیم ؟
یه نکته مهم که معمولا خانمها از اون غافل میشن اینه که رنساژ فقط مال مش نیست و رنگ مو هم هر چند
مدت باید رنساژ بشه.
موها وقتی به مواد رنگ و یا مش آغشته میشن در ابتدا خیلی شفاف و زیبا به نظر میرسند ولی بعد از مدتی
اون زیبایی و شفافیت اولیه رو کم کم از دست میدند اون وقته که یه رنساژ دوباره زیبایی رو به موی شما بر
میگردونه .
برای این عمل مجبور نیستید حتما به آرایشگاه مراجعه کنید و هم وقت و هم هزینه صرف کنید . من بهتون
میگم چکار کنید:
از ۱ تا ۱۵ سانت رنگ از تیوپ درآمده یعنی ۴/۱ تیوپ از رنگ  مورد نظرتون (بسته به رنگ دلخواه و
زمینه موهاتون داره ) که البته معمولا با رنگهای بلوند از  شماره ۸ تا ۱۰  یه رنساژ زیبا در میاد. حالا این
رنگ رو با ۷۵ سی سی اکسیدان ۱ و به همون میزان هم آب ترکیب کنید و خوب به هم بزنید این ترکیب باید
از رنگ معمولی که درست میکنید خیلی رقیق تر باشه . بعد مواد رو روی تمام موها پخش کنید و به ارامی
شانه کنید . حالا اگه برای مش میخواید رنساژ کنید زمان مکث ۱ دقیقه و اگه روی رنگ باشه رمان ۱۵
دقیه کافیه . بعد موها رو آبکشی میکنیم .
اگه زمینه رنگ یا مش شما دودی یا زیتونی یا صورتی و بنفش هر کدوم علاوه بر رنگ خودش پیشنهاد
میکنم کمی واریاسیون همون رنگ رو استفاده کنید . البته خیلی کم  حدود ۱ تا ۳ سانت کافیه . فراموش
نکنید واریاسیون اگه روی مو زیاد بمونه رنگ مو تیره میشه .
حالا اومدیم و واریاسیون به هر دلیلی روی مو زیاد موند یا توی مقدارش اشتباه کردید  نگران نباشید با
اکسیدان قوی و شامپو روی موها رو ماساژ بدید و بگذارین چند دقیقه به همین حالت بمونه بعد وقتی موهار
روشنتر شد موها رو بشویید .
اگه باز هم موها وضعش از این هم خرابتر بود و این روش افاقه نکرد در نهایت میتونید از پودر دکلره
مخلوط با اکسیدان و شامپو استفاده کنید و بعد از چند دقیقه موها رو بشویید .
برای اینکه رنساژتون پایدار تر بمونه و به زردی و قرمزی بد رنگ نزنه با هر پایه رنگی که میخواید موها
رو رنساژ کنید به اندازه ته سنجاق قفلی رنگ مشکی اضافه کنید . رنگ مشکی قرمزی و زردی مو ها رو
خنثی میکنه و اون رنگ بلوند بدست اومده خیلی خوشرنگتر خواهد شد .
شاد باشید .

……..



چگونه دکلره و دکاپاژ کنیم؟

دکلره یا دکلراسیون به زبان ساده یعنی برداشتن رنگ مو؛ که مخلوطی است از پودر دکلره و اکسیدان ۱۲ که با هم مخلوط می کنیم تا غلظت آن به اندازه ماست شود و از پشت و پایین سر شروع به زدن کرده و همینطور به بالای سر رفته و زمان انتظار هم بستگی جنس و مقاومت مو دارد (معمولا ۲۰-۳۰ دقیقه)   که نتیجه ی آن پراکنده شدن و خارج کردن پیگمنت های طبیعی مو از ساختمان مو بوده و رنگ مو را روشن می شود. اگر بخواهیم موی طبیعی را بیشتر از چهار درجه روشن تر کنیم ابتدا باید موها را دکلره کنیم و بعد از آن رنگ انتخابی را استفاده کنیم.
* قبل از دکلوراسیون برای جلوگیری از آسیب به پوست ؛پوست اطراف صورت را چرب می کنیم.
اگر عمل دکلره بر روی موی رنگ شده انجام بگیرد به آن دکاپاژ می گویند .

پودرهای دکلره بسیار متنوع است و مارکهای مختلفی در بازار موجود است؛که به طور کلی  پودر های دکلره ار هر مارک به دو نوع تقسیم می شود :
۱-  پودر دکلره ی سفید که ضعیف تر عمل کرده و معمولا برای موهای حساس و نازک و رنگ شده استفاده می شود.
۲-  پودر دکلره ی آبی که قوی تر از پودر دکلره ی سفید بوده و برای موهای طبیعی و سالم کاربرد دارد.

معمولا اگر مو مشکی طبیعی ( در کل رنگ تیره ) بود از پودر آبی و اگر رنگ طبیعی مو روشن بود از دکلره ی ضعیف استفاده می کنیم.

* هنگام دکلره به طور مداوم مدام باید مو را کنترل کنید و مقاومت مو را بسنجید؛ اگر تکه ای از مو را جدا کردید و کشیدید اگر کش آمد بلافاصله باید مو رابشویید زیرا مو دیگر مقاومت ندارد و مکث بیشتر باعث سوختگی و پوسیدگی مو می شود.

و اما پایه های دکلره :

۱-      قرمز
۲-      قرمز نارنجی
۳-      نارنجی قرمز
۴-      نارنجی

هرگاه موها به هر یک از چهار رنگ بالا برسد می گوییم مو در حد دکلره ی ضعیف رنگ باز کرده و مو دیگر بیشتر از این مقاومت نداشته است . بنا براین
رنگهای انتخابی برای این پایه ها می تواند شامل قهوه ای متوسط ( پایه ی چهار ) بلوطی ، مسی ، آکاژو ، فندقی تیره و قهوه ای صدفی باشد .

۵-      نارنجی زرد
۶-      زرد نارنجی
۷-      زرد ( پایه ی زرد را پاستیل نیز می گویند )

به این سه پایه دکلره ی متوسط می گوید . رنگهای آکاژو ، قهوه ای روشن ، بلوند تیره ، رنگهای خاکستری پایه ی پنح و شش می تواند رنگهای انتخابی باشد.

۸-      زرد روشن
۹-      زرد خیلی روشن

۱۰-۱۱-۱۲-  پلاتینه تا سفید می باشد .
به این دو پایه دکلره ی قوی می گویند بلوند روشن . بلوند طلایی . بلوند خاکستری و بلوند زیتونی می تواند از رنگهای انتخابی باشد.

دکلره بر روی موهای طبیعی و غیر طبیعی :
۱-    اگر مو طبیعی باشد پس از دکلره از رنگ تیره به رنگ زرد خیلی روشن و تا پلاتینه تغییر می کند.
۲-   اگر قسمتی از موها رنگ شده باشد و یا دریچه های مو خیلی ریز باشد ممکن است پس از دکلره رنگ مو به قرمزی یا نارنجی بزند.
۳-   چنانچه مو قبلا به وسیله ی رنگهای گیاهی یا خضاب و حنا و رنگهای تیره ی شیمیایی  رنگ شده باشد ، دکلره به سختی انجام شده یعنی فقط به رنگ سبز می رساند.

برای دکلره ی کامل موی سر : مانند نحوه ی رنگ کردن مو عمل می کنیم با این تفاوت که به غیر از موهای کوتاه مانند کرنلی ، برای ساقه ی مو از اکسیدان ۹% و برای ریشه ی مو از اکسیدان ۶% استفاده می کنیم . بعد از عمل دکلره ی کامل رنساژ نمی کنیم بلکه مو را رنگ می کنیم. ویتامینه مو بعد از عمل دکلره هرگز فراموش نشود.

همپایه کردن چیست:
بر روی موی دکلره شده ی بلند انجام می شود . روی موی کرنلی اگر دکلره کنیم مشکلی پیش نمی آید ولی اگر مو بلند باشد دکلره بر روی موی خیلی بلند فرق دارد . موی خیلی بلند را در سه مرحله دکلره می کنیم . طول مو را به سه قسمت تقسیم می کنیم . اول تکه ی پائین بعد تکه ی بالا و بعد تکه ی بالاتر . یک تفاوت رنگ ایجاد می شود . بعد از عمل دکلره رنگی که می گذاریم باید مطابق قسمت تیره باشد .یعنی اگر دکلره به پایه ی هفت برسد از رنگ شماره ی شش استفاده می کنیم . برای دکلره ی رنگ شرابی باید حد اقل یک ساعت صبر کنیم تا مثلا به حد نارنجی زرد برسد بعد می توانیم از رنگ C4 استفاده کنیم .

چگونه موهایتان را روشن کنید ؟

می دانیم که با رنگ فقط تا سه درجه می توان رنگ مو را روشن کرد  که به این منظور از روش های مختلفی می توان برای روشن کردن مو استفاده کرد که در اینجا به آن می پردازیم  اولین روشی که می توان موها را روشن کرد استفاده از دکلره است؛دکلره  به عملی گفته می شود که نتیجه ی آن پراکنده کردن و خارج کردن پیگمنت های طبیعی مو ( منظور موی رنگ نشده است ) از ساختمان مو بوده و رنگ مو را روشن می شود.

چنانچه بخواهیم موی طبیعی را بیشتر از چهار درجه روشن ترکنیم ابتدا باید موها را دکلره کرده و بعد از آن رنگ انتخابی را استفاده نمایید.برای دکلره کردن به پودر دکلره و اکسیدان ۳ یا ۱۲% نیاز داریم ؛ما دو نوع پودر دکلره داریم :آبی و سفید ؛آبی نوع قوی از پودر دکلره هاست و سفید نوع ضعیف آن ؛سعی کنید از مارکهای معتبر و قابل اطمینان استفاده کنید تا موها آسیب کمتری ببینند .پایه ی دکلره از ۱ تا۱۰است که بنا بر مقاومت مو و مدت زمانی که روی مو می ماند و به اصطلاح رنگ باز می کنند که-

به ترتیب :۱-مشکی ۲-قرمز ۳-قرمز نارنجی ۴-نارنجی قرمز ۵-نارنجی زرد ۶-زرد نارنجی ۷-زرد ۸-زرد  روشن ۹-زرد خیلی روشن ۱۰-۱۱-۱۲ پلاتینه یا سفید است.

دقت کنید که پایه پلاتینه برابر است با سوختن و دمیج شدن کامل موها بنابراین آخرین درجه ی دکلره را همان پایه ۹ بدانید .مدت زمانی که مواد باید روی مو بماند روی سری متغیر و متفاوت است درواقع بستگی به مقاومت هر مویی دارد بنابراین برای اینکه به پایه ی دلخواه برسید باید کاملا حواس جمع باشید و مدام مقاوت موها را چک کنید تا مبادا آنها بسوزند.

یک روش برای تست مقاومت موها این است که موها را بکشید اگر حالت پوسیدگی نداشت یعنی هنوز مقاومت دارد و نباید به حالت پوسیدگی برسد.

همه این مراحل بر روی موهای رنگ شده را اصطلاحا دکوپاژ می گوییم.

برای دکلره یا دکوپاژ کردن هم مانند رنگ زدن از قانون ریشه و ساقه استفاده می کنیم چون همیشه ریشه ها تاثیر پذیرتر از ساقه هاهستند  بنابراین اول ساقه ها را  مواد می زنیم و بعد از آن ساقه ها را مواد می زنیم تا به پایه ی مورد نظر برسیم.

با درجه های دکلره آشنا شدیم لازم به ذکر است که برای مش باید از پایه ی۸  به بالا باشد و همینطور رنگهای انتخابی هم شماره ی ۸ به بالانیاز است.

نکته:هرچه رنگ  رنساژ روی مو بیشتر بماند مو تیره تر خواهد شد.

خیلی از خانم ها از دکلره می ترسند و همینطور مایلند تا موهای روشنی داشته باشند ؛آنها می توانند از دکو کرم استفاده کنند درواقع دکو کرم دکلره ی ضعیف است که البته قدرت دکلره را ندارد و نهایتا  تا پایه ی ۷ می رسد و به طبع آن آسیب کمتری هم به موها میزند روش استفاده ی آن هم همانند رنگ است که  با اکسیدان ۲ ترکیب کرده و استفاده میکنید و روش دیگر برای روشن کردن موها استفاده از رنگ۰۰۰ با اکسیدان ۳ یا ۱۲% است که این روش باعث می شود موها تا چند درجه روشن شود و رنگی که روی موها میگذارید بهتر خود را نشان دهد البته از رنگ ۰۰۰ برای مش استفاده نمی شود فقط برای هایلایت یا روشن کردن کل موها.

نحوه و ترتیب دکلره و رنگ کردن:مانند نحوه ی رنگ کردن مو عمل می کنیم با این تفاوت که برای موهای کوتاه برای ساقه ی مو از اکسیدان ۹% و برای ریشه ی مو از اکسیدان ۶% استفاده می کنیم . بعد از عمل دکلره ی کامل رنساژ نمی کنیم بلکه مو را رنگ می کنیم. ویتامینه مو بعد از عمل دکلره  فراموش نشود.موی خیلی بلند را در سه مرحله دکلره می کنیم . طول مو را به سه قسمت تقسیم می کنیم . اول تکه ی پائین بعد تکه ی بالا و بعد تکه ی بالاتر . یک تفاوت رنگ ایجاد می شود . بعد از عمل دکلره رنگی که می گذاریم باید مطابق قسمت تیره باشد .یعنی اگر دکلره به پایه ی هفت برسد از رنگ شماره ی شش استفاده می کنیم . برای دکلره ی رنگ شرابی باید حد اقل یک ساعت صبر کنیم تا مثلا به حد نارنجی زرد برسد بعد می توانیم از رنگ C4 استفاده کنیم .

نکته:چنانچه مو قبلا به وسیله ی رنگهای گیاهی یا  حنا و رنگهای تیره ی شیمیایی  رنگ شده باشد ، هنگام دکلره پیگمنتهای رنگی به سختی از ساختمان مو خارج می شوند و پیگمنتهای زد و آبی در موقع خروج با هم ترکیب شده ایجاد رنگ سبز پر طاووسی می کند.در این مورد معمولا از ریمور ها یا ا می توانید از پودر رنگ بر افاسور استفاده کنید .

تفاوت رنگساژ و رنساژ :وقتی کل موها را دکلره می کنیم و روی آن رنگ میگذاریم رااصطلاحا رنگساژ میگوییم و اما رنساژ برای زمانی هست که بخواهیم فقط قسمتهایی از مو را دکلره و رنک کنیم مثل مش.

های لایت:در این روش تکه های مو را با کلاه مش یا فویل با رنگ تا ۳درجه ویا با دکلره برای داشتن رنگ های خاص(قرمز،مسی،دودی،…) روشن می کنند.

لولایت:این کار عکس های لایت بوده و در موهای بلوند تکه هایی را با رنگ (شماره ۳یا۴)تیره می کنند،در این روش مو باید ۱سانت رشد ریشه داشته باشد واز سری رنگ های گرم مثل طلایی یا شکلاتی استفاده می شود.

سان لایت:همان طور که می بینید این اصطلاح به بلوند کردن(دکلره کردن) بیضی بالای سر(از رستنگاه تا تاج سر) که پهنای آن بسته به خاص شخص است گفته می شود.

مون لایت:این کار عکس سان لایت است و تکه زیریه مو بلوند شده و بیضی بالای سر تیره می شود.

هاف لایت:روشی پر طرفدار است که نوک موها را به شکل های مختلف(ردیفی،یکی در میان مثل مش)از ۳ تا ۱۰ سانت بلوند یا رنگهای فا نتزی در میاورند

مووی لایت:یک کار بسیار فانتزی است که مستطیل بالای سر را جدا کرده و دکلره می کنیم سپس به ۳ تا ۷ قسمت افقی تقسیم کرده و توسط رنگ های فانتزی هر تکه را جداگانه رنگ کرده و می شوییم که به شکل رنگین کمانی روی موها قرار می گیرد.

فرمول رنگساژ:

کرم دودی : C8 و ۱۰٫۰ با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
کرم چرک : ۹٫۱۶ مارک ویلا با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره
کرم نخودی : ۱۰٫۱۳ ویلا با اکسیدان ۶ یــــا N8 با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹

نسکافه ای : ۸ شکلاتی با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره

کنفی : C7 و بژ ۷ با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره

ماسه ای : ۶٫۳۲ با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۷ دکلره
خاکی : N7 و کمی شکلاتی ۶ با اکسیدان ۶ رو پایه ی ۸-۹ دکلره

عروسکی : ۱۲٫۸ پادینا با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره

پیازی : t10 با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره

زیتونی دودی : C8 و m7 با اکسیدان ۶ روی پایه ی ۹ دکلره

 



آموزش ترکیب رنگ و رنگساژ مو

 

همه ی رنساژ ها در اندازه و مقدار از فرمول کلی رنساژ تبعیت می کنند. مدت مکث رنساژ ده دقیقه است ولی اگر رنساژ در پنج دقیقه هم جواب داد می توانیم مو را بشوییم . نحوه ی زدن رنساژ بر روی کلاه مش یا بطور کلی بر مو مانند شامپو زدن است.
با ترکیب این رنگ ها خودتان به راحتی می توانید رنساژ کنید:
رنساژ یخی "نقره ای":
برای رنساژ یخی موها را به آخرین درجه دکلره می رسانیم که دکلره را اینجا کاملا توضیح دادیم بعد مقداری رنگ مو C10 به اضافه 1/3 روشن کننده (0-00) E20 به اضافه 3 سانت واریاسون نقره ای (E13) و کمی اکسیدان شماره 2را ترکیب و به مو می زنیم.
رنساژ یخی "آبی":
این رنساژ کاملا همانند رنساژ یخی (نقره ای) است با این تفاوت که از واریاسیون آبی (ٍE14) و کمی اکسیدان شماره 2استفاده می کنیم.
رنساژ طلایی:
برای زساندن مو به این رنساژ هم از رنگ موی G10 به اضافه 3 سانت واریاسیون (E16) و کمی اکسیدان شماره 2استفاده می کنیم.
رنساژ زیتونی:
برای رنساژ زیتونی از رنگ موی M10 به اضافه 3 سانت واریاسیون سبز (E17) و کمی اکسیدان شماره 2استفاده می کنیم.
رنساژ کرم:
برای رنساژ کرم هم می توانیم از رنگ موی C10 به اضافه روشن کننده 90?01 به اضافه رنگ موی 11?0 (N10) و کمی اکسیدان شماره 2می زنیم.
رنساژ زیتونی سبز:
به رساندن رنگ مو به این رنگ هم می توانید با ترکیب کردن رنگ M10 به اضافه رنگ 9?1 به اضافه 3 سانت واریاسیون سبز(E17) و کمی اکسیدان شماره 2 ترکیب می کنیم.
-بعد از اتمام کار موها را با آب ولرم و کاندیشنر (نرم کننده) شستشو دهید.
واریاسیون چیست؟ واریاسیون ها رنگ های قوی هستند که به تنهایی مورد استفاده قرار نمی گیرند.بلکه برای ایجاد سایه های دلخواه و یا پوشاندن سایه های نا خواسته به مقدار کم با سایر رنگ ها مخلوط می گردند.
-همه رنگ ها قابل تر کیب با هم هستند .کرم روشن کننده E20 را می توان با همه رنگ ها ی دیگر مخلوط کرد و و رنگ های روشن تر بدست آوردو همچنین می توان آنها را به تنهایی با اکسیدان شماره 1 برای روشن کردن ابرو ها و اکسیدان نمره 2 برای روشن کردن موی سر استفاده نمود .
-پس از آماده نمودن رنگ مو بهتر است آن را بلافاصله استفاده نمایید.
-برای رنساژ کردن یک شماره تیره تر از پایه ی دکلره کار می کنید . مثلا اگر پایه ی دکلره به شش برسد رنساز پایه ی پنج استفاده می کنیم.
نکته: اگر بخواهیم شدت تن زیتونی و طلایی و دودی را زیاد کنیم از واریاسیون های مربوط استفاده می کنیم .

 

نحوه ی رنگ کردن موی سر:

از فرق سر تا تیزی هر دو گوش را جدا می کنیم و کلیپس می زنیم . در پشت سر هم به اندازه ای که بتوانیم کنترل داشته باشیم ، (هرچه لایه ها نازک تر باشد  دقت رنگ آمیزی بیشتر است ) تکه ای از مو را جدا  کرده و بقیه ی مو را در بالا کلیپس می زنیم .

 کسی که برای اولین بار می خواهد مو یش را رنگ کند ، ابتدا از یک سانت مانده به ریشه ساقه ی مو را رنگ بزنید . بین 20 تا 30 دقیقه مکث می کنیم .

بعد ازاتمام این زمان ، رنگ ریشه را می زنیم مکث روی ریشه بین 10 تا 15 دقیقه است .

رنگ کردن احتیاج به کلاه ندارد . احتیاج به حرارت سشوار ندارد  ولی اگر فضای محیط سرد تر از دمای طبیعی بدن بود و  احساس سرما میکنید می توانید از کلاه پلاستیکی و حرارت سشوار از دور استفاده کنید ( همچنین در مواقع خاصی که مو رنگ باز نمی کند .)

 

برای کسی که می خواهد فقط ریشه را رنگ کند ؟

فقط به ریشه رنگ می زنیم 10 تا 15 دقیقه مکث می کنیم و بعد مو را تا انتهای نوک ساقه شانه می کشیم و سپس آبکشی می کنیم.

 

اگر مویی بور خیلی روشن باشد یعنی دکلره شده باشد  ، برای رنگ کردن ریشه ابتدا ریشه ی مو را دکلره می کنیم و بعد رنگ می کنیم .

 

برای کسی که موهایش سفیدی ندارد  یا خیلی کم سفیدی دارد حدودا 20 % ؟

ابتدا از پشت سر شروع به رنگ کردن می کنیم . بعد بغل ها و سپس جلوی سر را . چون جلوی سر حرارت بیشتری دارد.

 

اگر مویی حدود 80% سفیدی داشت باشد؟

اول از جلوی سر شروع به رنگ کردن می کنیم بعد جاهای دیگر را. اگر شقیقه ها سفید بودند اول شقیقه ها را رنگ می کنیم و بعد از پشت سر شروع می کنیم . در کل هر جا که سفیدی بیشتر بود اول آنجا را رنگ می کنیم و بعد جاهای دیگر را.

                   

مقدار رنگ و اکسیدان :

در ابتدا حجم و نوع مو را در نظر می گیریم که به چه میزان مواد بریزیم و چه مقدار اکسیدان و چه نوع اکسیدان باید ترکیب کنیم .

  هم اندازه ی تیوپ رنگ اکسیدان قاطی می کنیم .  ولی این قانون در مورد رنگها ی کارخانه های مختلف متفاوت است و معمولا بر روی تیوپ ذکر می گردد.حجم اکسیدان بسیار مهم است زیرا اگر اکسیدان به اندازه ی مناسب مصرف نشد مو می سوزد یا قرمزی بد رنگی ایجاد می کند و یا تناژ خوب نمی دهد.

رنگ و واریاسون را ابتدا خوب با برس هم بزنید و بعد اکسیدان را اضافه کنید.

اگر بر روی بروشور رنگ به این عبارت برخورد کردید 1:2 یعنی یک تیوپ رنگ با دو برابر اکسیدان مخلوط می شود . یا 1:1 یعنی یک تیوپ رنگ با حجم مساوی اکسیدان مخلوط می شود.

اگر رنگ موی انتخابی شما روشن بود از اکسیدان 9 درصد (شماره 2) و اگر رنگ تیره بود یا مو سفیدی داشت اکسیدان 6 درصد (شماره 1) و برای ترکیب با پودر دکلره اکسیدان 12 درصد (شماره 3) استفاده میکنیم. 

توجه : سه روز قبل و بعد از پریود از رنگ کردن مو اجتناب کنید زیرا رنگ تناژ زیبا را به ما نمی دهد ، دکلره به پایه نمیرسد و رنگهای روشن کدر و بی رمق میشوند و مو خیلی کند رنگ میگیرد. مخصوصا در مورد شرابی ها ، اکثرا" شرابی در دوران پریود مسی  بدرنگ میشود .

 

 



صفحه قبل 1 صفحه بعد